Plac z funduszu sołeckiego i recyklingu

Jaroszowianie wykorzystali środki z funduszu sołeckiego oraz surowiec z rozbiórki chodników przy ul. Olszowej w Strzegomiu. Gmina Strzegom dorzuciła trochę pieniędzy i tak powstał nowy plac przy terenie rekreacyjnym w Jaroszowie.
 
- Zakończono układanie kostki betonowej na placu przy terenie rekreacyjnym w Jaroszowie. Środki na budowę pochodziły z funduszu sołeckiego wsi Jaroszów – 30 tys. zł i budżety gminy Strzegom – 4,6 tys. zł - tłumaczą pracownicy UM w Strzegomiu.
 
Przypomnijmy, że w 2018 r. wykonano podbudowę wraz z obrzeżem z kostki granitowej i po prawie dwóch latach ułożono kostkę betonową o powierzchni 500 m kwadratowych. Kostka pochodziła z rozbiórki chodników na ul. Olszowej (ok. 380 m kwadratowych), a  brakującą część zakupiono.
 
2020-05-26 14:42 1093 plac, Jaroszów, fundusz sołecki

Komentarze

~ppppp

A gdzie do recyklingu trafił trzon zabytkowego, kamiennego krzyża pokutnego znajdującego się na ulicy Dolnej przy budynku 17? https://polska-org.pl/8684314,Strzegom,Krzyz_II_dawny.html

Dodaj komentarz

Twój mail będzie nie widoczny.

Komentarze na fb